Publicat 20/1/2019 12:27:11 +01:00CET

Un tribunal popular jutja el caador que va matar dos agents rurals a Aspa (Lleida)

Enterrament dels agents rurals assassinats per un caador a Aspa (Lleida)
Europa Press - Archivo

Aquest dilluns, quan es compleixen dos anys del doble crim, comena el judici per jurat

LLEIDA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Un tribunal popular format per set homes i dues dones jutjar a partir d'aquest dilluns al caador que va reconixer haver matat a dos agents rurals al vedat de caa d'Aspa (Lleida) el 21 de gener del 2017, una vista que comena just quan es compleixen dos anys del doble crim.

El judici comenar a les 9.30 hores amb la lectura d'escrits i allegacions, i a continuació declarar el caador, I.R., i un altre acusat, que era l'amo de l'escopeta utilitzada en el crim, i posteriorment atestaran diversos mossos d'Esquadra.

Després de dos dies de declaracions de testimonis i de proves pericials, est previst que l'objecte del veredicte es lliuri al jurat el dijous 24 de gener.

La Fiscalia de Lleida sollicita que el caador sigui condemnat a una pena de fins el 48 de presó per dos delictes d'assassinat amb tradoria i de tinena illícita d'armes, mentre que la Generalitat, per la seva banda, demana per a ell 20 anys de presó per cadascun dels assassinats.

En el seu escrit d'acusació, el Ministeri Públic reclama per cadascun dels delictes d'assassinat, concorrent la circumstncia de confessió, 23 anys i vuit mesos de presó i un altre any per tinena illícita d'armes i demana també un any de presó per al propietari de l'escopeta, que s'asseur també a la banqueta.

L'advocat de les famílies, Pau Simarro, sollicita una pena de 51 anys de presó per al caador, veí de Vacarisses (Barcelona), la mateixa xifra que reclama l'advocat Albert Requena, que representa a l'Associació Professional d'Agents Rurals i a l'Associació Espanyola d'Agents Forestals.

El passat 9 de gener, l'advocada del caador, Montse Torres, va demanar la llibertat del seu representat a partir del dia 24, la data en la qual complir dos anys a la presó preventiva, argumentant que no hi havia risc de fugida perqu té arrelament i ser pare dins d'uns sis mesos, mentre les acusacions van sollicitar la prrroga de dos anys més, petició que va ser acordada per l'Audincia de Lleida.