Publicat 31/3/2019 13:02:03 +02:00CET

El tribunal escoltarà dimecres vinent els comissaris de Mossos Ferrrán López i Molinero

MADRID, 31 mar� (EUROPA PRESS) -

El tribunal del procés independentista en el Tribunal Suprem escoltar dimecres vinent 3 de setembre el testimoniatge del comissari Ferrán López, que va substituir el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Aquest mateix dia est també citat un altre comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero.

Les compareixences de tots dos testimonis són clau per al coneixement dels fets per part del tribunal, ja que els dos van assistir a la reunió celebrada en el Palau de la Generalitat el 28 de setembre de 2017 a la tarda en la qual els comandaments dels Mossos d'Esquadra haurien advertit als llavors president Carles Puigdemont, vicepresident Oriol Junqueras i conseller d'Interior Joaquim Forn que el dia del referndum podrien produir-se actes violents.

En aquesta trobada, que havia estat convocada pel que va ser cap dels Mossos Josep Lluís Trapero i en el qual també estaven els comissaris de la policia autonmica Manel Castellví i Emili Quevedo, es va informar els exdirigents de la Generalitat de les dades que suggerien possibles "desordres públics" l'1-O i se'ls va demanar que desconvoquessin el referndum.

Aquesta versió va ser confirmada per Trapero, Castellví i Quevedo a les seves respectives declaracions en el judici en el Suprem, per la qual cosa López i Molinero previsiblement també seran interrogats sobre l'ocorregut en la reunió amb Puigdemont, Junqueras i Forn.

EL DILLUNS COMANDAMENTS DE LA POLICIA NACIONAL

La vuitena setmana del judici donar comenament en tot cas el dimarts 2 d'abril amb la compareixena com a testimonis de comandaments de la Policia Nacional, concretament el comissari-cap de la brigada d'informació de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, seguit del cap de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona.

La Sala ha fet ja públic el seu calendari per a tot el mes d'abril, que inclou la compareixena de al voltant d'altres 150 policies nacionals, gurdies civils i mossos d'Esquadra que estan citats entre dijous que ve 4 i el 17 d'abril.