Publicat 13/5/2019 15:12:53 +02:00CET

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra el decret de lloguers d'Ábalos

VÍDEO: Ábalos defensa que la policia política "ja no existeix" encara que ignora si els agents involucrats segueixen actius
TWITTER CONGRESO - Archivo

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el PP contra el decret sobre el mercat de lloguer, que va aprovar el Govern espanyol l'1 de març.

Segons ha informat el mateix tribunal, el TC ha acordat traslladar la demanda i els documents al Congrés, al Senat i al Govern de l'Estat perquè puguin personar-se i formular les al·legacions que estimin convenients.

En el seu recurs, el PP al·lega que la norma no respecta el pressupost habilitat establert en l'article 86.1 de la Constitució Espanyola, que exigeix l'extraordinària i urgent necessitat ni les matèries vedades en els decrets lleis, en afectar el deure a contribuir.

Els 'populars' qüestionen la utilització de "percentatges descontextualitzats" i l'absència d'una "veritable estadística" en les justificacions del Govern central sobre la urgència d'aprovar aquest decret.

Entre d'altres mesures, el decret de lloguers amplia a cinc i set anys la durada dels contractes, en funció de si el propietari és una persona física o jurídica, respectivament, i limita els augments de preus durant la vigència del contracte a l'IPC.

Juntament amb el decret de lloguers, el PP també va recórrer un altre dels decrets que va aprovar el Govern de Pedro Sánchez abans de la dissolució de les Corts Generals, el d'ampliació dels permisos de paternitat.