Tribunal de Comptes revoca la condemna a Ana Botella i el seu equip per la venda d'habitatges de l'EMVS a un fons voltor

Actualitzat 17/7/2019 16:30:32 CET
- Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo

MADRID, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Comptes ha revocat la condemna a l'exalcaldessa de Madrid Ana Botella i els qui van ser regidors del seu equip de govern per la venda de 18 promocions d'habitatges de l'Empresa Municipal d'Habitatge de Madrid (EMVS) al grup societari Fidere, societat d'inversió immobiliària del fons Blackstone.

D'aquesta manera, reverteix la decisió inicial que es va dictar el 27 de desembre, que xifrava en gairebé 25,8 milions d'euros el perjudici que aquesta operació va suposar a l'EMVS.

En una resolució aquest mateix dimecres, a la qual ha tingut accés Europa Press, la secció d'Enjudiciament de l'òrgan fiscalitzador rebutja el recurs d'apel·lació que va interposar l'empresa municipal (que es mostrava disconforme amb el preu màxim de la venda dels immobles i el criteri per determinar el dany al patrimoni públic) i estima les al·legacions que van presentar tots els regidors que estaven condemnats, a les quals es va adherir el Ministeri Fiscal.

El Tribunal de Comptes considera que l'alienació es va fer mitjançant un concurs públic i que no es pot imputar una "negligència greu" als apel·lants perquè constava en la venda que es va aprovar un pla de viabilitat financera que no va ser "impugnat".

Al·ludeix també l'existència d'alguns informes, el més rellevant el d'Intervenció Municipal encara que també d'altres d'instàncies no municipals, que "no van qüestionar l'operació immobiliària ni van dictaminar-hi en contra".

S'ha emès també un vot particular d'un dels consellers del Tribunal de Comptes que manté que l'operació de venda va ser "lesiva" per al patrimoni municipal i que no va complir els principis de "publicitat, concurrència, transparència i objectivitat" en el procediment .