Actualitzat 01/07/2021 16:13 CET

El Tribunal de Comptes avisa que els seus informes no es poden modificar ni recórrer

Archivo - Arxiu - Façana del Tribunal de Comptes
EUROPA PRESS - Archivo

Recorda que exerceix amb "caràcter suprem" la funció de fiscalitzador del sector públic, amb normes d'auditoria d'acord amb les internacionals

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Comptes ha reivindicat aquest dijous en un comunicat la seva funció jurisdiccional "adreçada a enjudiciar responsabilitats comptables per obtenir la restitució dels fons públics en usos indeguts". A més a més, ha deixat clar que els informes de fiscalització són aprovats pel ple del Tribunal de Comptes i no es poden modificar ni recórrer per altres instàncies.

El pronunciament de l'òrgan fiscalitzador té lloc després de la notificació de l'acta de liquidació provisional a 34 excàrrecs de la Generalitat als qui reclama 5,4 milions d'euros en concepte de responsabilitat comptable pel presumpte ús irregular de fons per a les 'ambaixades catalanes' i per al Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, conegut com Diplocat.

"Arran de les notícies que han aparegut en alguns mitjans, el Tribunal de Comptes aclareix que és un òrgan constitucional que gaudeix de plena independència en l'exercici de les seves funcions, tan sols sotmès a l'ordenament jurídic", ha precisat en el comunicat.

A més a més, ha subratllat que la missió del Tribunal de Comptes és "contribuir a promoure la bona gestió i salvaguardar els fons públics des de l'exercici professional de les seves funcions fiscalitzadores i jurisdiccionals".

En aquest sentit, ha recordat que exerceix amb "caràcter suprem" la funció fiscalitzadora del sector públic, de naturalesa eminentment tècnica, conforme a normes i procediments d'auditoria d'acord amb les normes internacionals per exercir aquesta funció.

"PROFESSIONALS QUALIFICATS"

Així mateix, ha puntualitzat que els informes de fiscalització són aprovats pel ple del Tribunal de Comptes i no es poden modificar ni recórrer per altres instàncies. El destinatari principal d'aquests informes, segons ha afegit, són les Corts Generals.

El Tribunal de Comptes també ha indicat que els consellers de comptes de la institució "són elegits per majories qualificades de tres cinquenes parts dels plens del Congrés dels Diputats i del Senat, i són independents i inamovibles conforme a la Constitució".

Així, ha insistit que el personal de l'òrgan fiscalitzador "està integrat per professionals altament qualificats que han accedit al Tribunal pels procediments d'ingrés en la funció pública que preveuen les lleis".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés