Publicat 21/02/2014 11:45

Tres centres barcelonins s'uneixen per investigar sobre Biologia Computacional

Supercomputador Marenostrum del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)
BSC-CNS

BARCELONA, 21 febr. (EUROPA PRESS) -

El Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) han posat en marxa un programa conjunt de Biologia Computacional amb cinc anys de vigència i renovable cada tres.

Les tres institucions, que són centres d'excel·lència Sever Ochoa pel Ministeri d'Economia i Nodes de l'Institut Nacional de Bioinformàtica, sumen "l'experiència i qualitat investigadora necessàries" per donar visibilitat mundial a aquest camp i fer de Barcelona un dels clústers més potents del món, ha informat aquest divendres l'IRB en un comunicat.

El programa, dotat amb 300.000 euros anuals finançats per aquests centres a parts iguals, estarà dirigit per Modest Orozco (IRB), Roderic Guigó (CRG) i David Torrents (BSC), integrarà deu grups d'investigació precedents d'aquestes institucions, i un comitè científic assessor extern avaluarà i farà un seguiment de l'activitat científica que es realitzi.

Aquesta iniciativa proporcionarà als investigadors equipaments informàtics i d'experimentació únics, difícilment accessibles fora de l'acord, amb el qual els científics podran afrontar problemes biològics complexos, aprofundir en l'estudi de malalties, descobrir com combatre-les i atreure els millors investigadors mundials a Barcelona.

La biologia computacional és un "pilar fonamental de la ciència" i una àrea d'investigació prioritària en el món, i els camps d'investigació del programa abracen des de la bioquímica computacional fins la biologia de sistemes i la informàtica biomèdica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés