Publicat 9/1/2019 19:04:38 +01:00CET

Tres candidats es disputaran liderar els comuns en les eleccions europees

 Ernes Urtasun
EUROPA PRESS - Archivo

Urtasun és un dels aspirants de Catcomú mentre que Pisarello optar per BComú

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Ernest Urtasun (amb la proposta 'Europa en Comú'), Míriam Brunet ('Europa aquí i ara') i Joana Bregolat ('Desbordem en Comú') es disputaran en unes primries ser el candidat de CatComú a les eleccions europees del maig.

Segons un document intern al qual ha tingut accés Europa Press, els afiliats podran votar des de les 10.00 del divendres 11 de gener fins a les 22.00 del dilluns 14, i el dissabte 12 se celebrar un debat entre els tres a la seu de CatComú a Barcelona.

Urtasun ja és eurodiputat per ICV --amb la qual va concórrer als comicis el 2014--, i aquest dijous presentar la seva candidatura durant un acte a les 18.30 a l'Espai Bonnemaison de Barcelona.

Míriam Brunet és funcionria de carrera en l'administració local i coordinadora i secretria del Comú de Blanes, i Joana Bregolat és estudiant de Cincies Polítiques i de l'Administració i membre del Consell Nacional del partit.

El guanyador de les primries dels comuns --partit que lidera l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau-- s'integrar en la candidatura d'Units Podem Canviar Europa a nivell estatal, que encapalar el diputat del Congrés Pablo Bustinduy.

GERARDO PISARELLO

En aquesta candidatura a nivell estatal hi ser amb tota probabilitat un altre membre dels comuns en un lloc destacat, el primer tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello (BComú), que va anunciar recentment la seva intenció de ser eurodiputat.

No obstant aix, Pisarello no presenta la seva candidatura a les primries de Catalunya en Comú (CatComú), sinó de Barcelona en Comú (BComú), el partit a nivell municipal, que té primries prpies i els resultats definitius de les quals es donaran a conixer el 24 de gener.

Així, la llista d'Units Podem tindr dos membres dels comuns en llocs destacats: el del guanyador de les primries de CatComú i el del guanyador de les primries de BComú, assenyalen fonts del partit.

Les mateixes fonts afegeixen que la presncia de Pisarello no ser tant en representació dels comuns --partit d'mbit catal-- com en representació "dels ajuntaments del canvi" que van llanar les eleccions municipals del 2015.