Publicat 30/11/2020 11:02CET

Tremosa destaca la necessitat d'internacionalitzar l'economia per superar la crisi

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa.
ACCIÓ

BARCELONA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha destacat aquest dilluns que cal internacionalitzar l'economia catalana per superar les crisis, en vista de l'impacte de la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha dit aquest dilluns durant la inauguració de la 27a setmana de la internacionalització d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, en la qual ha destacat que l'economia catalana ja era una de les més obertes d'Europa abans que arribés la covid-19.

"Fa deu anys a Catalunya hi havia 3.400 multinacionals i avui n'hi ha 8.900, per tant la inversió multinacional gairebé s'ha triplicat. Les exportacions catalanes s'han duplicat aquests darrers anys: el 2019 van tancar un import de gairebé 75.000 milions d'euros, la qual cosa suposa el 30% del PIB de Catalunya", ha assenyalat.

Ha sostingut que l'obertura i la internacionalització sempre ha anat molt bé a l'economia catalana "per superar les crisis econòmiques, guanyar inversions internacionals i créixer econòmicament".

Tremosa ha assenyalat que és una crisi "diferent" perquè no és ni industrial ni financera, sinó que afecta especialment el sector turístic, mentre que el sector químic, farmacèutic i agroalimentari van molt bé.

MENYS CAIGUDA DE LES EXPORTACIONS

"Per exemple, per al Port de Tarragona, l'octubre del 2020 ha estat millor en volum de trànsits que l'octubre del 2019, quan va fer un rècord històric", ha afegit, i ha dit que això suposa encarar l'any amb una caiguda de les exportacions menys acusada a la que es podia imaginar al juny, maig i abril, quan la caiguda de les exportacions era del 30% i 40%", ha apuntat.

El conseller ha destacat que el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació creixen amb força, mentre que alguns sectors com l'immobiliari, la restauració i el comerç són els més afectats.

"Esperem que tinguem com més aviat possible una vacuna efectiva o que amb tests fiables, ràpids i barats puguem normalitzar els àmbits que fins ara estaven tancats, com omplir avions, fires i congressos, hotels, teatres i restaurants", ha assenyalat.

La directora d'internacionalització d'Acció, Cristina Serradell, ha sostingut que el bon funcionament del sector exterior determina en gran mesura el bon funcionament de l'economia catalana.

"El comerç internacional ha patit un dels impactes més importants des de la Gran Depressió, perquè ha afectat l'oferta i la demanda. En vista d'aquest context cal preguntar-se, quina és la nova normalitat del comerç internacional?", ha assenyalat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés