Publicat 14/09/2020 12:33

Tremosa demanar a les cent grans empreses catalanes projectes per rebre fons europeus

Ramon Tremosa (JxCat) participa en un debat sobre la transició ecolgica a Barcelona.   ;David Zorrakino
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha explicat que demanar a les cent grans empreses de Catalunya que presentin projectes per rebre part dels fons europeus per a la reconstrucció.

En una entrevista a 'La Vanguardia' que ha recollit Europa Press, també ha defensat que el Barcelona Supercomputing Center presenti un projecte perqu "té moltes opcions de guanyar".

Ha assenyalat que cal salvar les pimes fins el mar del 2021 i ha defensat que grcies als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) l'atur ha tingut molta menys incidncia que en la crisi de fa 10 anys: "És el semestre més decisiu de la histria d'Europa".

Ha assegurat que l'espai que ocupa Nissan logísticament és un dels millors del món grcies a les seves connexions amb el port, l'aeroport, el tren i l'autovia i el seu entorn de pimes i treballadors disponibles.

Preguntat sobre l'operació de CaixaBank i Bankia, Tremosa ha afirmat que valorar si la fusió és bona o dolenta en funció de si tots els llocs de treball i el valor afegit que té La Caixa a Catalunya es mantenen.

Sobre la llei de cambres, Tremosa ha assenyalat que no troba que "pugui passar" a curt termini perqu s'ha d'estudiar el projecte i parlar-ne amb els agents socials.

El nou conseller, que va agafar el relleu d'ngels Chacón fa uns dies, ha defensat que la Catalunya "global" que actualment existeix és grcies al turisme perqu i les seves connexions aries, que han guanyat valor afegit amb fires, congressos i centres d'alt rendiment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés