Publicat 24/2/2019 13:15:28 +01:00CET

Treballadors del Metro de Barcelona inicien aturs aquest dilluns coincidint amb el Mobile

Vaga en el Metre de Barcelona
TMB - Archivo

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

La plantilla de treballadors del Metro de Barcelona inicia una vaga amb aturs de dues hores per torn aquest dilluns, coincidint amb el Mobile World Congress (MWC) i per protestar contra la gestió de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) de la presncia d'amiant al suburb.

Els aturs parcials convocats pels treballadors s'allargaran fins al dijous i tindran lloc entre les 7.00 i les 9.00 hores --en el torn de matí--, entre les 16.00 i les 18.00 hores --en el torn de tarda-- i entre les 22.50 i les 00.50 hores --en el torn de nit--.

La Conselleria de Treball de la Generalitat va fixar el divendres els serveis mínims, pels quals el Metro circular al 50% en els aturs parcials entre les 6.30 i les 9.30 hores i entre les 16.00 i les 20.00 hores --en hores punta-- i la resta d'hores funcionar al 30% del servei.

Els treballadors del Metro --que ja van fer aturs per l'MWC el 2016-- van decidir mantenir els aturs després que el divendres acabés sense acord la reunió de mediació entre la direcció de TMB i els empleats.

TMB veu insuficients els serveis mínims decretats pel Govern i no veu raons objectives per als aturs, perqu considera que ha donat resposta a les demandes dels treballadors i que la gestió de la presncia de l'amiant est regulada per una normativa que est complint.

La tinent d'alcalde de Barcelona Janet Sanz va avanar el dissabte que tornarien a convocar als sindicats aquest dilluns a través de la Conselleria de Treball de la Generalitat per seguir negociant perqu desconvoquin la vaga.