Publicat 23/8/2019 16:28:25 +02:00CET

Treballadors d'autoescoles demanen al Ministeri de Justícia i Fiscalia que actuïn davant de "mala praxi"

Conductor joven
THINKSTOCK - Archivo

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea de Treballadors Assalariats d'Autoescoles de Catalunya (Ataac) ha demanat al Ministeri de Justícia i a la Fiscalia General de l'Estat que actuïn davant la "mala praxi que amb els anys està degradant el sector al mateix ritme que l'alumne perd l'interès per la formació i augmenta la sinistralitat a les vies públiques", segons missives recollides per Europa Press.

En les cartes enviades a la ministra en funcions Dolores Delgado i a la fiscal general María José Segarra, el president d'Ataac, José María Marin, assegura que "la metodologia que es fa servir des de fa anys, les jornades de treball interminables i la pèrdua de motivació del professorat provoquen una formació d'escassa qualitat".

L'entitat critica manca de valors, actituds i conscienciació social de l'alumnat i "interès econòmic com a única motivació de les empreses", que infravaloren la importància de l'obtenció del permís de conduir.

Ataac retreu l'"abús dels recursos de l'administració, que fan servir l'examen com l'únic suport del model empresarial de les autoescoles i objectiu dels alumnes", i expressa el seu desacord amb l'oposició de la patronal Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE) al sistema d'exàmens implantat per la Direcció general de trànsit.

SANCIÓ

L'agrupació de treballadors sol·licita que es revisi el funcionament de les autoescoles "i que es proposi una sanció exemplar a les autoescoles començant pel seu representant CNAE".

Ataac considera que hi ha una malversació de recursos públics amb afany de lucre d'empreses privades i apropiació indeguda del patrimoni públic i acusa les autoescoles d'estar "abusant dels recursos d'exàmens" en proposar alumnes que no estan preparats.

Afegeix que hi ha una saturació dels recursos públics d'exàmens, que danyen de manera premeditada la imatge de l'administració a la cerca de la privatització perquè les autoescoles suposadament "engrosseixen les llistes d'espera amb suspensos".

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 3. 3

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

 5. 5

  Catalunya suma 12.269 morts per coronavirus, 28 l'últim dia