Publicat 11/5/2020 11:54:27 +02:00CET

Transportistes catalans registren una caiguda de l'activitat del 45%

Transportista
CETCAT Y COT

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

La Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya (Cetcat) i la Coordinadora d'Organitzacions de Transportistes de Catalunya (COT) han afirmat que estan sofrint una caiguda de l'activitat del 45% en logística, d'un 40% en el sector regional i nacional i del 38% en l'internacional a causa del coronavirus.

En un comunicat aquest dilluns, han reclamat que es posi en valor la seva activitat davant l'instrusisme, així com unes "infraestructures justes i segures".

El president de Cetcat, Eduard Ayach, ha explicat: "A l'inici de la crisi va haver-hi un creixement. Vam treballar més intensament, però després la baixada de l'activitat es va notar i la caiguda va ser molt important".

Ha criticat que durant l'estat d'alarma s'hagi "perdut sorprenentment la bonificació per circular per les autopistes" i ha xifrat en 50,1 milions d'euros els diners que els deuen les administracions, a més d'acords incomplits, en les seves paraules.

A més, ambdues organitzacions han demanat tenir preferència quan es reobrin les ITV, ja que han defensat que representen el 90% del sector del transport a Catalunya, integrant a 2.300 pimes i 17.000 vehicles.

Ayach ha defensat que el comerç electrònic és clau: "És un sector clau on hauríem de ser els principals protagonistes, però es barreja l'intrusisme i alguns han fet creure que el transport és gratis i no ho és".

Contador