Publicat 27/8/2020 18:53:59 +02:00CET

El transport públic de Barcelona recupera el 100% de l'oferta al setembre

El Metre de Barcelona
@TMB - Archivo

   Es vol "facilitar la distribució" dels usuaris, seguint les mesures contra el Covid-19

   BARCELONA, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

   El transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona recuperarà el 100% de l'oferta de cara a setembre, després de disminuir el servei a l'estiu, amb una demanda d'entre el 45% i el 65% durant agost.

   L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha informat aquest dijous que l'oferta serà la mateixa que al setembre de fa un any, però que es preveu una demanda "substancialment inferior".

   L'objectiu d'augmentar l'oferta fins al màxim és el de "facilitar la distribució" dels usuaris, seguint les mesures de protecció per evitar el contagi de coronavirus, com l'ús obligatori de mascaretes.

   En aquest sentit, l'ATM ha demanat flexibilitzar els horaris de les empreses i els centres educatius com a "mesura bàsica" per evitar les hores punta i reduir el risc d'aglomeracions.

   Els serveis del Metro de Barcelona, el Tram, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies seguiran finalitzant a les 00.00 hores, inclosos els caps de setmana, mesura que es mantindrà fins que no s'anul·lin les diferents restriccions a l'oci nocturn.

   Així, els diferents operadors de l'àrea metropolitana augmentaran la seva oferta diürna entre el dimarts 1 i el dilluns 14 de setembre, fins a arribar a la seva màxima capacitat possible.

   El Metro de Barcelona augmentarà la seva oferta fins al 100% a partir del dilluns 31 d'agost i incorporarà nous trens en les hores punta a partir del dilluns 14 de setembre, la qual cosa significarà una oferta superior a l'habitual.

   Ferrocarrils recuperarà al màxim la seva oferta a partir del dimarts 1 de setembre, i el Tram ho farà el dilluns 31 d'agost.

   Respecte al servei de bus, el bus TMB augmentarà l'oferta fins al 90% a partir del dilluns 31 d'agost i passarà al 100% a partir del dilluns 14 de setembre.

   El bus metropolità es mantindrà al 100% de l'oferta, i el bus interurbà recuperarà l'oferta habitual en dia no lectiu a partir del dimarts 1 de setembre i des del dilluns 14 de setembre es realitzarà l'oferta habitual dels períodes lectius amb l'inici del curs escolar.

Contador