El tram de la C-13 tallat a Lleida tindrà un pas alternatiu des d'aquest diumenge a la tarda

Publicat 28/12/2019 15:51:28CET
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dissabte el tram tallat de la C-13 entre Llavorsí i Rialp (Lleida).
CONSELLERIA DE TERRITORIO Y SOSTENIBILIDAD

LLEIDA, 28 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha explicat aquest dissabte que preveuen habilitar un pas alternatiu al tram de la C-13 entre Llavorsí i Rialp (Lleida) --tallat des de divendres per despreniments-- aquest diumenge a última hora de la tarda.

"Demanem disculpes als ciutadans de la zona i als visitants, però estem robant-li hores al rellotge per resoldre ràpidament aquesta situació", ha dit durant una visita al tram afectat, en declaracions a la premsa recollides en un comunicat de la Conselleria.

Per Calvet, és prioritari garantir la seguretat a la carretera fins que s'adoptin altres mesures, si fos necessari: "Estem col·locant una barrera de seguretat i es treballarà durant tot el dia d'avui, la nit, i tot el dia de demà".

"El que caldrà veure és si, a més d'aquest manteniment ordinari, concretament en aquest talús prenem una solució més definitiva", i ha afegit que l'any vinent el Govern destinarà 2,7 milions a aquesta zona --0,7 milions més que aquest any--.

També ha assegurat que, malgrat el tall, la comarca del Pallars Sobirà no es troba aïllada, perquè "es pot anar pel Port de la Bonaigua i la Vall d'Aran".

En un tuit recollit per Europa Press, la Conselleria ha informat que Calvet també s'ha reunit amb els alcaldes dels municipis afectats pels despreniments de la C-13, amb els qui ha conversat sobre les mesures adoptades per restablir la circulació i sobre el pla de manteniment de les carreteres de la zona.

Contador