Publicat 23/12/2019 10:10:08 +01:00CET

Towa Pharmaceutical compra a Esteve la seva divisió de genèrics per 320 milions

L'operació permetrà a la japonesa subministrar medicaments a Europa i als Estats Units

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

La farmacèutica japonesa Towa Pharmaceutical ha aconseguit un acord amb la catalana Esteve per adquirir la seva divisió de genèrics, Pensa Investments, per un total de 320 milions d'euros en un sol pagament anticipat en efectiu, una adquisició que es completarà a finals de gener del 2020.

Amb aquesta operació, Towa podrà subministrar medicaments genèrics no només al Japó, sinó també a altres mercats del món a través de la plataforma productiva especialitzada en 'pellets' que Pensa té a Espanya i de la seva xarxa de filials a Europa i als Estats Units, han informat en un comunicat aquest dilluns.

El president de Towa Pharmaceutica, Itsuro Yoshida, ha destacat que l'operació li permetrà crear les bases per a la seva expansió internacional a gran escala.

"Ho farem gràcies a les xarxes comercials que Pensa té a Europa i als Estats Units, la seva experiència i el seu coneixement de les normatives de l'EMA i de l'FDA i de les pràctiques comercials a cada país, així com el seu centre de producció a Europa", ha afegit.

PLA DE DESINVERSIONS D'ESTEVE

Esteve ja va avançar el 2018, en el marc del seu pla estratègic, la seva intenció de concentrar el seu negoci en producte propi i àrees de medicina especialitzada, per la qual cosa aquesta desinversió és un "primer pas lògic" en el seu procés de transformació.

El conseller delegat d'Esteve, Staffan Schüberg, ha argumentat que aquesta operació els permetrà focalitzar-se en el seu 'core business' i accelerar la seva transformació en "una companyia farmacèutica global especialitzada i innovadora".

Amb seu a Kadoma (Japó), la cotitzada Towa Pharmaceutical es dedica des del 1951 a la investigació, el desenvolupament, la producció i el màrqueting de fàrmacs genèrics, té un equip de més de 3.100 empleats i les seves vendes totals sumen 105.104 milions de iens --uns 867 milions d'euros--.

Per la seva banda, Esteve, amb seu a Barcelona i fundada el 1929, compta amb prop de 2.300 professionals i presència a Europa, els Estats Units, Mèxic i la Xina; el 2018 va facturar 758 milions d'euros, amb un pes del 73% procedent de mercats internacionals.