Un total de 28 restaurants i 9 bacalladeries de Barcelona participaran en la VII 'Ruta del Bacallà'

28 Restaurants I 9 Bacaladerías De Barcelona Participaran En La VII 'Ruta Del B
EUROPA PRESS
Publicat 19/3/2019 17:00:14CET

El músic islandès Halldór Már, conegut com 'Katalonski', 'Bacallaner novell'

BARCELONA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) -

Un total de 28 restaurants i nou bacalladeries de Barcelona participaran aquest any en la VII 'Ruta del Bacallà', que se celebrarà del 28 de març al 14 d'abril, que s'ha presentat aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Així, durant els 19 dies que triga la ruta el Gremi de Bacallaners de Catalunya i la cervesa Inedit de Damm, amb la col·laboració de Bacallà d'Islàndia, ofereixen elaboracions de 'Gadus Morhua' que està tallat i curat a l'estil tradicional i són maridades amb Inedit.

El músic islandès Halldór Már, conegut com 'Katalonski', ha recollit en la presentació el premi al 'Bacallaner novell', que en edicions anteriors ha recaigut en els periodistes Bibiana Ballbè i Albert Om i en l'actor Bruno Oro.

"La part que més m'agrada del bacallà ara són les cocotxes, que de petit era la que menys m'agradava", ha explicat Már, que ha fet broma quan ha dit que no només és 'Bacallaner Novell' sinó també cuiner novell, i ha afegit que li agrada com es prepara aquest peix a Catalunya perquè és més melós que a Islàndia, on és més sec.

Després de recollir el guardó, Halldór Már ha participat en una 'master class' amb el xef Sergi de Meià, cap de cuina del restaurant que porta el seu nom, i ha interpretat una cançó típica islandesa acompanyat de la seva guitarra.

Per la seva banda, el representant del Gremi de Bacallaners de Catalunya Ricard Perelló ha explicat la importància de curar el bacallà amb sal, dessalar-lo i rehidratar-lo posteriorment a l'estil tradicional.

TRES OPCIONS CULINÀRIES

Aquest any la iniciativa proposa tres opcions, la primera de les quals és un menú degustació, que inclou cinc plats, postres i dues cerveses Inedit, entre els 40 i 50 euros.

Altres opcions són el menú, amb primer i segon plat, postres i dues cerveses Inedit, entre els 25 i 35 euros; el mig menú --disponible els migdies entre setmana--, amb un plat principal, postres i una cervesa Inedit, i un platet de bacallà amb una Inedit per cinc euros.

A més a més s'hi sumen les tradicionals degustacions de bacallà, que tindran lloc els dissabtes 30 de març, 6 i 13 d'abril a nou bacalladeries i mercats de Barcelona per un preu d'entre un i dos euros i acompanyades d'una Inedit.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.