Publicat 22/5/2019 18:47:58 +02:00CET

Un total de 2.356 espanyols residents a Andorra ja poden votar per a les europees

Un total de 2.356 espanyols residents a Andorra ja poden votar en les eleccions europees
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 22 maig (EUROPA PRESS) -

Els 2.356 residents andorrans que han sol·licitat el vot per a les eleccions al Parlament Europeu ja poden votar des d'aquest dimecres al Consolat General d'Espanya a Andorra, dins de l'ambaixada, i ho podran fer fins al mateix dia de les eleccions, el diumenge 26 de maig, a les 14.30.

A Andorra resideixen 23.256 espanyols segons les dades facilitades pel Consolat, la qual cosa representa que el 10,25% del total han demanat el vot, un percentatge que gairebé duplica el de les passades europees, el 2014.

A més dels espanyols, podran votar, encara que en aquest cas només el cap de setmana, els residents portuguesos al seu consolat, i els francesos a la seva ambaixada.

A diferència del model electoral espanyol, a França i Portugal no hi ha aquest sistema de vot, per la qual cosa els residents censats poden acudir directament el cap de setmana a votar sense prèvia sol·licitud.

Juntament amb les eleccions europees, els residents espanyols a Andorra també podran votar en les autonòmiques, que se celebren a tot el país excepte a Andalusia, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Galícia i el País Basc.