Actualitzat 06/10/2015 14:05

Torres crea un celler de microvinificació per estudiar varietats recuperades

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

Torres ha creat un celler de microvinificacions a Pacs del Penedès (Barcelona) per estudiar varietats ancestrals recuperades, a més de millorar la qualitat i els processos d'elaboració i conservació del vi, així com el desenvolupament de caldos d'edicions molt limitades.

El nou celler, de 370 metres quadrats repartits en dues sales, se centrarà també en projectes d'investigació relacionats amb el canvi climàtic i llevats autòctones, ha informat Torres en un comunicat aquest dimarts.

La instal·lació, que centralitzarà la investigació de la companyia amb entre tres i set professionals segons l'època de l'any, té tot el necessari per elaborar vins en petits volums --de cinc a 1.000 litres--, des de la recepció del raïm fins a l'embotellament.

Torres inverteix cada any més d'un milió d'euros en investigació i ha rebut una ajuda de la UE a la innovació per a aquesta nova instal·lació.

Algunes de les investigacions de l'empresa vitivinícola catalana formen part de projectes europeus i espanyols, que estudien aspectes com l'estabilitat del vi, qüestions mediambientals i l'efecte dels polifenols del vi en la salut, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés