Publicat 22/06/2021 10:30CET

Torrent veu la sostenibilitat i la digitalització com "eixos fonamentals" per transformar el turisme

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, en la presentació de la novena edició del Fòrum TurisTIC
EURECAT

Insta a utilitzar les noves tecnologies per millorar l'experiència del turista

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha defensat aquest dimarts la sostenibilitat i la digitalització com els "eixos fonamentals" per transformar el turisme.

Ho ha dit durant la presentació de la novena edició del Fòrum TurisTIC aquest dimarts al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, juntament amb el vicepresident d'Eurecat, Jaume Ferrús, el regidor de Turisme i Indústries Creatives de Barcelona, Xavier Marcé, i la diputada delegada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido.

Ha assegurat que les noves tecnologies com la intel·ligència artificial o les dades massives permeten dissenyar millor com es rep els turistes i abordar-ne la mobilitat, aspectes que han de ser "més sostenibles ambientalment, socialment i culturalment" i servir per definir un nou model turístic.

Ha afegit que cal reflexionar sobre "la irrupció de la figura imparable del nòmada digital", sobre com es vinculen cultura i turisme i com aprofitar les noves tecnologies per aconseguir informació per millorar i de manera constant --en les seves paraules-- el producte turístic.

"És imprescindible que la transició i transformació digital impliquin una cada vegada més una intensa vocació per la innovació" que relacioni les noves tecnologies, la digitalització i el turisme, i que tot això s'uneixi per crear un ecosistema de start-ups i empreses que treballin per a una competitivitat i sostenibilitat més grans", ha dit.

Ha insistit en la necessitat de consolidar la sostenibilitat i la resiliència i ha conclòs, respecte a l'arribada dels fons europeus, que "la reactivació és imprescindible, però també ho és la transformació" del sector.

FERRÚS, MARCÉ I GARRIDO

En la mateixa línia, Ferrús ha apuntat que "és el moment de la recuperació i la transformació" i de crear sinergies per generar noves oportunitats de negoci en el sector, vinculades amb els canvis en la manera de viatjar de les societats.

Marcé ha indicat que cal "diferenciar clarament el turisme urbà respecte al vacacional" --tot i que tots dos s'han de relacionar-- i treballar amb instruments digitals per fer el salt del segle XX al XXI, ha dit literalment.

De la seva banda, Garrido ha instat el sector a "col·locar-se en la línia de les noves demandes", aprofitant els fons europeus per fixar la sostenibilitat i la digitalització, conceptes sobre els quals ha de girar el sector, al seu entendre.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés