Publicat 17/1/2019 10:24:23 +01:00CET

Torrent veu un "escndol democrtic" les detencions dels alcaldes a Girona

El president del Parlament, Roger Torrent.
Europa Press

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha considerat un "escndol democrtic" les detencions dels alcaldes de Celr i Verges (Girona) per part de la Policia Nacional aquest dimecres, i les de nou persones més per presumptes desordres públics en l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona l'octubre del 2018.

En una entrevista aquest dijous a TV3 recollida per Europa Press, ha definit les detencions com "una vulneració flagrant dels drets i les llibertats dels ciutadans", amb l'agreujant que els alcaldes són crrecs electes.

"Forma part d'aquesta causa general contra l'independentisme per intentar criminalitzar un moviment polític que sempre ha estat pacífic, democrtic i cívic", ha alertat Torrent.

Preguntat per la decisió de la Generalitat de presentar una denúncia contra l'actuació de la Policia, ha dit que "evidentment s'ha de perseguir", i ha assenyalat que és possible que els grups presentin iniciatives parlamentries sobre aquest assumpte.

Sobre si s'ha de sancionar els diputats que van abandonar comissions del Parlament en senyal de protesta, ha dit que és una manera legítima de mostrar el rebuig a "la situació d'excepcionalitat política" i ell hagués fet el mateix.