Publicat 10/10/2019 19:07CET

Torrent vetllar per la llibertat d'expressió i demana a Sánchez una proposta després de l'avís del TC

El president del Parlament, Roger Torrent
EUROPA PRESS

Avisa que la Taula no limitar els temes a tractar en funció del que "li agradi" al Govern central

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat aquest dijous que s'ha de vetllar per la llibertat d'expressió a la Cambra catalana, i ha exigit al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que faci propostes polítiques i democrtiques, perqu "cap tribunal resoldr el conflicte".

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de rebre la notificació del Tribunal Constitucional (TC) que els comunica a ell i a la resta de membre de la Taula l'incident d'execució i els adverteix de possibles responsabilitats penals si no es paralitzen les iniciatives contrries a les resolucions del tribunal.

Torrent ha insistit a demanar a Sánchez que faci política i que no intenti traslladar l'assumpte "els tribunals i les sentncies, perqu ni la censura ni la voluntat de callar opinions polítiques resoldran un problema que és polític".

"Sánchez té la mateixa consideració del parlamentarisme que Rajoy", ha dit en referncia a l'expresident del Govern central, i ha avisat que la Mesa no limitar els temes a tractar a la Cambra en funció del que li agradi o no al Govern central.

El president del Parlament ha insistit que la Mesa del Parlament no es convertir en un rgan censor", perqu ha de garantir la llibertat d'expressió de tots els diputats, perqu no fer-ho seria no respectar la llibertat d'expressió dels ciutadans, ha dit.

"Continuarem defensant la llibertat d'expressió dels diputats, pensin el que pensin i opinin el que opinin", ha remarcat Torrent, que ha acusat el Govern central de pretendre censurar posicionaments polítics, cosa que li sembla inquietant, i més tenint en compte que altres parlaments han debatut i aprovat iniciatives que defensen aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, segons ell.

Ha afirmat que més de dos milions de catalans són republicans i volen un referndum, "i aix no canviar per més sentncies i interlocutries" que hi hagi, i ha avisat que, si s'obre la porta de la censura, se sap quan s'obre per no com acaba l'assumpte, per la qual cosa creu que s'entra en una dinmica perillosa.

"Qui decidir sobre qu es pot parlar i sobre qu no?", s'ha preguntat, i ha sostingut que aquesta postura l'hauria de defensar tots els presidents de cambres parlamentries, perqu s'hi ha de poder expressar l'opinió dels diputats, la qual és la de la ciutadania i que no canviar tot i que no es poden abordar a un parlament, ha ressaltat.

"Continuaremos defendiendo la libertad de expresión de los diputados, piensen lo que piensen y opinen lo que opinen", ha remarcado Torrent, que ha acusado al Gobierno central de pretender censurar posicionamientos políticos, algo que le parece inquietante, y más teniendo en cuenta que otros parlamentos han debatido y aprobado iniciativas que defienden aplicar el artículo 155 de la Constitución en Catalunya, según él.

Ha afirmado que más de dos millones de catalanes son republicanos y quieren un referéndum, "y esto no cambiará por más sentencias e interlocutorias" que haya, y ha avisado de que, si se abre la puerta de la censura, se sabe cuando se abre pero no cómo acaba el asunto, por lo que cree que se entra en una dinámica peligrosa.

"¿Quién decidirá de qué se puede hablar y de qué no?", se ha preguntado, y ha sostenido que esta postura la debería defender todos los presidentes de cámaras parlamentarias, porque en éstas se debe poder expresar la opinión de los diputados, que es la de la ciudadanía y que no cambiará aunque no se puedan abordar en un parlamento, ha resaltado.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona adapta el pla d'actuació municipal per donar resposta a la crisi

 2. 2

  Una dona accepta quatre mesos de presó per apunyalar el seu fill a Lleida

 3. 3

  Torrent diu que la lluita contra la violència masclista és "un deure inexcusable dels homes"

 4. 4

  El Govern d'Aragó confia que el TS avalarà la devolució dels béns de Sixena al monestir

 5. 5

  L'acord del Govern espanyol i ERC per a l'harmonització fiscal s'articularà fora dels PGE

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés