Publicat 30/4/2019 13:41:32 +02:00CET

Torrent tornar a reunir els grups per actualitzar el pacte contra la crispació en els plens

Reunió de la Junta de Portaveu del Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

Els convocar després que en els últims plens s'hagin repetit moments de crispació

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, tornar a reunir els grups per actualitzar el compromís que van prendre fa uns mesos amb l'objectiu d'evitar la crispació en els plens.

Fonts parlamentries han explicat que ho han tractat en la Junta de Portaveus d'aquest dimarts, després que en els últims plens s'hagin produt moments de tensió en els debats, i Torrent ha anunciat que tornar a reunir els grups.

Al novembre, després de diversos plens amb crispació, Torrent ja va reunir els grups i es van comprometre a no entrar en desqualificacions personals.

Després d'aquest acord es va aconseguir rebaixar la tensió: encara que hi ha hagut algunes crides a l'ordre per part de Torrent, la tnica habitual en els plens ha estat de menys crispació.

No obstant aix, durant les darreres setmanes s'han produt alguns incidents que han obligat Torrent a convocar un altre cop els grups.

Aquestes fonts han afirmat que Torrent pretén "repassar" com s'aplica l'acord dels grups del mes de novembre i que defensa que ha estat bé perqu ha perms tenir diversos plens sense incidents, encara que s'han tornat a produir moments de tensió.

COSTA I ARRIMADAS

Un d'aquests incidents es va produir el 3 d'abril, quan el vicepresident primer de la Cambra, Josep Costa (JxCat) --que en aquell moment presidia el ple per l'absncia de Torrent-- va interrompre la líder de Cs, Inés Arrimadas, quan estava criticant uns articles "xenfobs" del president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquesta interrupció va provocar una discussió en el ple i amb el vicepresident segon, José María Espejo-Saavedra (Cs), perqu Cs va acusar Costa de "censurar" Arrimadas, mentre que Costa demanava respecte a la líder del partit.

EXPULSIÓ DE SANTI RODRÍGUEZ

En l'últim ple, el 10 i 11 d'abril, es va produir un altre episodi arran d'una discussió sobre l'escarni a la candidata del PP per Barcelona en les generals, Cayetana Álvarez de Toledo, a la UAB: que va acabar amb l'expulsió del diputat popular Santi Rodríguez de l'hemicicle.

Durant la discussió, Rodríguez va dir a Torrent que des dels escons de la CUP i ERC l'estaven "increpant", per el president li va recordar que no tenia l'ús de la paraula i el va cridar a l'ordre tres vegades seguides, mentre el diputat feia gestos de negació amb els braos, per la qual cosa va ser expulsat.