Publicat 13/11/2019 13:34:59 +01:00CET

Torrent recrimina a Sánchez i Iglesias la "radicalitat" de l'Estat contra el Parlament

El president del Parlament, Roger Torrent.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha criticat aquest dimecres que el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, parlin de govern progressista mentre "continua la radicalitat per part de l'Estat de perseguir els debats parlamentaris" a la cambra catalana.

Ho ha dit en declaracions als mitjans, després que la Fiscalia hagi iniciat una investigació contra Torrent i la Mesa del Parlament per haver permès el debat i votació de la moció de la CUP sobre l'autodeterminació, que el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès.

"Diuen que volen un govern progressista a l'Estat i, mentre diuen això, continua la radicalitat per part de l'Estat de perseguir els debats parlamentaris, de provar de silenciar el Parlament. El que és radical és voler censurar determinats conceptes i voler censurar que al Parlament es pugui parlar de tot", ha afirmat.

Torrent ha insistit que ell no permetrà "mai que la censura entri al Parlament" i que està actuant amb absoluta normalitat democràtica en permetre debats sobre qualsevol qüestió.

En aquest sentit, ha avisat que, "si el PSOE viu això com un desafiament, que revisi les seves conviccions democràtiques i la seva concepció del parlamentarisme".

"Per més requeriments, per més amenaces i més querelles que hi hagi, continuem defensant la llibertat d'expressió i el dret a la representació política del Parlament", ha reivindicat.

NO PUBLICACIÓ EN EL BOPC

Sobre que el Parlament no hagi publicat la moció de la CUP en el Butlletí Oficial del Parlament (Bopc), el president de la cambra ha reiterat que ell assumirà "totes les responsabilitats polítiques de les decisions que prengui la Mesa", però que cal evitar posar el focus en els funcionaris.

Segons ell, el president del Parlament no té potestat per publicar en el Bopc, sinó que és una tasca que correspon als lletrats, i ha dit que mai farà "seguir els funcionaris en aquesta defensa dels drets fonamentals més enllà del que sigui estrictament necessari i el que hagin de fer en l'exercici de les seves funcions".