Publicat 16/3/2019 19:44:25 +01:00CET

Torrent qualifica el judici del procés de "farsa" i diu que l'única solució és un referèndum

Manifestació independentista a Madrid contra el judici del 'procés'
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que el conflicte polític entre Catalunya i el Govern central "només es resoldr amb democrcia i no amb tribunals", criticant amb aix, el judici del procés per ser una "farsa mentida".

A l'inici de la manifestació en contra del judici del procés a Madrid, Torrent ha insistit que "ni amb jutges ni amb sentncies" es trobar una solució per parar l'independentisme, ja que només existeix una sortida "amb urnes i amb el lliure exercici de democrcia.

"Cada vegada ho sap més gent, que la sortida és amb un referndum", ha destacat Torrent justificant la "contundent, pacífica i cívica" mobilització d'avui que representa "una dignitat collectiva que s'adhereix al servei de la democrcia".

Segons ha considerat el president del Parlament, en el Tribunal Suprem s'est "acusant l'exercici legítim dels drets i llibertats fonamentals", per la qual cosa recalca que el judici del procés és una "farsa mentida".

A més, ha advertit que aquest tipus d'acusacions "no només afecta els independentistes" sinó que el "dia de dem pot passar-li a tothom" per defensar "els seus drets fonamentals". "Pot passar-li a les feministes, als ecologistes, a sindicalistes... A qualsevol que defensi legítimament una idea política", ha puntualitzat.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Plasticband assessora més de 200 empreses per transportar productes amb seguretat

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 5. 5

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"