Torrent no impedirà debats però demana accions per avançar i no "simplement simbòliques"

Publicat 11/10/2019 11:32:23CET
El president del Parlament català, Roger Torrent.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que no impedirà cap debat al Parlament, malgrat l'advertència del Tribunal Constitucional (TC), però ha avisat que caldrà analitzar si les accions de la cambra serveixen per avançar o si "queden en terreny simplement simbòlic".

"Haurem d'analitzar si els nostres actes serveixen per avançar, per obrir escenaris millors. O si bé no tenen cap sentit pràctic i queden en terreny simbòlic o retòric", ha defensat aquest divendres en un article del diari 'El Periódico' recollit per Europa Press.

Ho ha dit després que dijous rebés un incident d'execució aprovat pel TC per haver tramitat i aprovat una resolució parlamentària que, segons l'alt tribunal, és contrària a les resolucions judicials, i els adverteix de possibles responsabilitats penals si no paralitzen aquest tipus d'iniciatives.

Torrent ha insistit que, mentre presideixi el Parlament, defensarà "els drets dels diputats a poder parlar de tot, sense estridències ni gesticulacions, però amb fermesa i estima envers la institució".

"Però no ho faré perquè això sigui o deixi de ser desobediència --que és un debat que m'importa poc--, sinó perquè objectivament ens situa en una posició millor que l'alternativa. I perquè humilment considero que no ens podem permetre una altra cosa", ha destacat.

També ha sostingut que, davant la sentència de l'1-O, cal que el Parlament estigui a l'alçada del moment i que actuï "amb responsabilitat per avançar cap a una resolució democràtica del conflicte entre Catalunya i l'Estat", i ha carregat contra el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, per haver recorregut al TC algunes resolucions de la cambra catalana.