Torrent i la Mesa del Parlament reben l'incident d'execució del TC

Publicat 10/10/2019 17:31:31CET
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, i els altres membres de la Mesa de la cambra han rebut aquest dijous la notificació del Tribunal Constitucional (TC) que els comunica l'incident d'execució i els adverteix de possibles responsabilitats penals si no paralitzen les iniciatives contràries a les resolucions del tribunal.

Fonts parlamentàries han explicat que un secretari judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha personat al Parlament a entregar la notificació, i Torrent i els membres de la Mesa l'han rebuda personalment.

Torrent, el vicepresident segon, Joan Garcia (Cs), i els secretaris de la Mesa David Pérez (PSC), Laura Vílchez (Cs) i Adriana Delgado (ERC) l'han signada, però els membres de JxCat --el vicepresident primer, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós-- no l'han volguda confirmar, tot i que sí que s'han presentat a la sala on el secretari judicial ha entregat les notificacions.

El TC ha suspès diversos punts de la resolució que el Parlament va aprovar el 25 de juliol, en la qual es reafirma el compromís de la cambra amb el dret a l'autodeterminació i insisteix en la reprovació al rei Felip VI.

A més, l'alt tribunal ha aprovat un incident d'execució i ha acceptat la petició del Govern central d'advertir els membres de la Mesa de "la seva obligació d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada, i els adverteix de les responsabilitats, inclosa la penal, en les quals poguessin incórrer".