Publicat 28/11/2019 15:39:41 +01:00CET

Torrent insta Sánchez a "aprendre" del cas escocès en una visita a Edimburg

El president del Parlament escocès, Ken Macintosh, i el de la cambra catalana, Roger Torrent
PARLAMENT DE CATALUNYA

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat aquest dijous el president del Govern central, Pedro Sánchez, a "aprendre" del cas escocès, després de reunir-se amb el president de la cambra escocesa, Ken Macintosh, en una visita oficial a Edimburg.

Torrent li ha explicat la situació a Catalunya i ha exposat la necessitat de resoldre l'assumpte políticament, i ha qualificat d'incomprensible la pena de presó per a la seva predecessora, Carme Forcadell, "per haver permès que es fessin debats al Parlament", ha informat en un comunicat.

En declaracions als mitjans després de la trobada, Torrent ha reclamat a Sánchez que aprengui del cas d'Escòcia i ha apostat per aquesta via escocesa per resoldre la situació a Catalunya, amb "urnes, democràcia i escoltant la ciutadania".

"Menys repressió i més urnes; menys voluntat de silenciar les institucions i la veu de la ciutadania de Catalunya, i més coratge", ha asseverat Torrent, que ha assistit en el ple del Parlament escocès.

POLÍTICA EXTERIOR

A més d'aquesta reunió amb Macintosh, Torrent mantindrà trobades amb la vicepresidenta de la cambra escocesa, Bufona Fabiani, i diputats dels grups parlamentaris, en una visita amb la qual Torrent continua l'acció exterior que desenvolupa des que va accedir al càrrec, ha destacat el Parlament.

Continuaran "fent política exterior tot i que hi ha gent que es posa molt nerviosa perquè expliquem la realitat del que està passant a Catalunya", ha garantit Torrent, un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suspengués tres noves delegacions del Govern en l'exterior.