Publicat 8/5/2019 15:25:29 +02:00CET

Torrent fa una crida a comprometre's amb la "decència democràtica" davant de l'auge de l'extrema dreta

Torrent crida a comprometre's amb la "decència democràtica" davant l'auge de l'extrema dreta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida aquest dimecres a comprometre's amb la "decència democràtica" i els valors fonamentals davant de l'auge de l'extrema dreta a Europa.

En l'acte de commemoració del final de la Segona Guerra Mundial celebrat davant del monument als voluntaris situat al parc de la Ciutadella de Barcelona, ha demanat el compromís de totes les forces polítiques per defensar fins a les últimes conseqüències "els pilars fonamentals de l'Europa democràtica, de la pau, de la convivència, dels drets i llibertats i de l'Europa antifeixista".

Ha expressat la seva preocupació per "la deriva del discurs de l'odi, de la intolerància i el creixement del feixisme i l'extrema dreta a Europa", per la qual cosa ha assegurat que no poden permetre que s'estengui com va passar durant la Segona Guerra Mundial.

"No deixarem mai de lluitar amb l'única arma que tenim a les nostres mans: la política, la democràcia i la voluntat de fer-nos forts en la defensa dels pilars fonamentals de l'Europa democràtica", ha insistit, i ha recordat la supervivent catalana del nazisme i activista antifeixista Neus Català, que va morir a l'abril.

A l'acte, hi han assistit diversos representants de tots els grups parlamentaris excepte del PP i entre els assistents hi havia David Bertrán (Cs), Eduard Pujol (JxCat), Anna Caula (ERC), Ferran Pedret (PSC-Units), Marta Ribas (comuns) i Maria Sirvent (CUP), entre d'altres.

A més, hi han acudit el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, diversos consellers, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, els membres de la Mesa de la Cambra de JxCat i ERC, i representants d'entitats memorialistes.