Publicat 22/2/2019 18:58:48CET

Torrent diu que l'independentisme contribueix a Europa: "Estem defensant la democrcia"

El president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha sostingut que l'independentisme no causa inestabilitat a Europa, sinó que contribueix a construir-la i a aprofundir en els seus valors democrtics: "Estem defensant la democrcia".

En una entrevista a la televisió nord-americana CNBC recollida per Europa Press, ha afirmat que l'independentisme vol que Catalunya sigui un "motor de creixement" a Europa i per aix apella al fet que el dileg no sigui només bilateral entre la Generalitat i el Govern espanyol, sinó que també sigui multilateral amb la participació de la UE.

També ha defensat que la posició que adopti Europa en el conflicte a Catalunya marcar el seu futur i ha insistit que el soberanisme est defensant "els drets i les llibertats fonamentals".

Torrent ha assegurat que l'independentisme no és nacionalista: "Sabem que de les banderes no es menja. No és una qüestió simblica, és una qüestió de drets socials per ajudar la ciutadania", i ha criticat que el Tribunal Constitucional (TC) ha susps lleis socials aprovades pel Parlament.

En ser preguntat per les mesures socials que s'han perdut en haver rebutjat els pressupostos generals de l'estat (PGE), el president de la Cambra catalana ha defensat que els PGE són importants per "són més importants els drets i llibertats fonamentals".