Publicat 12/01/2019 13:58

Torrent demana a Sánchez "moviments polítics" cap a Catalunya per donar suport als PGE

El president del Parlament, Roger Torrent
Europa Press - Archivo

   BARCELONA, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

   El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest dissabte al president del Govern, Pedro Sánchez, "moviments polítics" cap a Catalunya perqu ERC doni suport als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

   En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, Torrent ha assegurat que l'Executiu central "ja ha tingut algunes oportunitats per demostrar que efectivament vol posar fi a la repressió" i, segons ell, no s'han concretat.

   Ha afegit que el judici a dirigents independentistes del procés sobiranista al Tribunal Suprem (TS) ofereix "un marc concret en qu definir exactament quins són aquests moviments polítics de fons" del Govern de Sánchez.

   I ha assegurat que "no hi haur un suport als Pressupostos fins que es demostri que hi ha una voluntat d'afrontar políticament el conflicte que viu Catalunya".

   També ha afirmat que estar pendent del que el president del Govern digui aquest dissabte en un acte a Barcelona i si la proposta de complir la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut es concreta "per boca del president Sánchez".

   A més, ha dit que li agradaria que Sánchez pogués verbalizar en la seva visita a Barcelona "quins són aquests moviments polítics que farien que els partits polítics catalans poguessin parlar de Pressupostos".

   Ha assegurat que a ERC tots comparteixen que "com que no s'han produt aquests moviments", no hi haur un suport als PGE, i s'ha mostrat convenut que no hi haur una crisi al Govern.

   "Tant ERC com el PDeCAT actuaran a l'uníson respecte als PGE", ha subratllat, encara que ha puntualitzat que cada partit decideix el seu posicionament.

   Sobre els pressupostos de la Generalitat, ha recordat que "són molt importants des del punt de vista social", amb mesures relacionades amb l'Estat del benestar.

   En relació al judici al TS, ha desitjat que no condemnin als líders del procés sobiranista perqu el contrari significaria que "es consolida el judici de la vergonya", i ha defensat que un referndum no és delicte perqu la convocatria de referndums es va despenalitzar el 2005.

   Davant d'una eventual condemna, ha defensat "una reacció d'indignació democrtica", que, segons ell, significa pacífica i cívica, i que apelli al 80% de la població de Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés