Publicat 30/11/2021 17:45CET

Torrent demana a Nissan "estar a l'altura" per culminar amb èxit la reindustrialització

El conseller d'Empresa de la Generalitat, Roger Torrent, en el ple del Parlament
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha reclamat aquest dimarts a Nissan que "estigui a l'altura" per culminar amb èxit el procés de reindustrialització de la planta, i li ha demanat que exerceixi la seva part de responsabilitat.

En resposta a una interpel·lació durant el ple del Parlament, ha defensat que el Govern juntament amb el Govern central, els sindicats i la direcció de Nissan treballen per reindustrialitzar la planta, i ha afegit que "s'han de donar els factors perquè aquest procés culmini amb èxit".

També ha destacat que el Govern treballa en el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), amb l'objectiu de poder-lo signar l'any vinent, i ha assegurat que l'objectiu d'aquest pacte no ha de ser "purament literatura, sinó un programa executiu".

"No volem que sigui pura retòrica o un mer relat, sinó que tingui una 'check list' de mesures concretes", i ha explicat que es basarà en cinc eixos: la sostenibilitat, l'energia i l'economia circular; la indústria 4.0, la innovació i la internacionalització; el capital humà; les infraestructures i la manca de sòl industrial, i el finançament empresarial.

També ha defensat que la Generalitat vol liderar les polítiques d'indústria "sobre la base del consens i la transversalitat política", i ha afirmat que això també depèn de la dotació pressupostària, i ha recordat que ha augmentat un 28,8% la dotació de la Conselleria, per sobre de la mitjana d'altres departaments, segons ell.

INSPECCIÓ LABORAL

En resposta a una altra interpel·lació del diputat d'ERC Jordi Albert sobre drets laborals, el conseller ha tornat a reclamar a l'Estat que agilitzi la dotació del cost d'inspectors i sotsinspectors de treball, que han ampliat amb sis inspectors nous i un sotsinspector.

A més de la capacitat d'intervenció en l'àmbit de la inspecció de treball, Torrent ha demanat recuperar les competències que, a parer seu, els va prendre la reforma laboral del PP del 2012 i que permetia a la Generalitat "incidir" en els processos d'expedients de regulació d'ocupació.

"Ara hem perdut aquesta capacitat d'influència i de fiscalització. La interlocució directa la fa la Generalitat, no l'Estat. No pot ser que la Generalitat quedi al marge d'aquests processos", ha argumentat.

Segons Torrent, cal que el Govern tingui capacitat d'intervenció en processos de reindustrialització, i per això treballen en un protocol d'actuació, sobretot en sectors com el de l'automoció.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés