Publicat 18/07/2019 13:57CET

Torrent defensa la llibertat de creació "en un moment complex" durant la presa de possessió del Conca

J.Font, V.Panyella, S.Casals, M.Troguet, N.Iceta, I.Colomer, M,Vaig portar amb R.Torrent i M. Vilallonga
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha subratllat aquest dijous la importncia del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca) en el context actual, i ha assegurat que és necessari defensar la llibertat de creació i de manifestació cultural "en un moment complex per a la defensa dels drets fonamentals".

Torrent, durant la presa de possessió del Conca, també ha destacat els nous desafiaments als quals s'enfronta la cultura, i recorda que existeix un "procés transformador molt important que est modificant les plataformes i que canvia com accedim a la cultura i quin tipus de cultura consumim".

Ha afirmat que, per afrontar aquests desafiaments, cal que el Conca i el Parlament actun conjuntament i es facin cmplices de la feina que tenen per endavant, i apunten que tots dos rgans participen en uns objectius "absolutament transversals i compartits".

Torrent ha fet aquestes declaracions durant la presa de possessió dels set nous membres del plenari que dirigeix el Consell Nacional de Cultura i de les Arts (Conca), que s'ha celebrat aquest dijous al Parlament i que ha comptat amb la presncia de la consellera de Cultura, Maringels Vilallonga.

L'escriptora i membre entrant del plenari Vinyet Panyella, ha parlat en nom del nou grup i ha expressat el seu agrament al Govern per la confiana que se'ls atorga, i ha confirmat el compromís de tots a favor de la cultura.

"Som un grup heterogeni i transversal pel que fa als nostres perfils professionals i a la dedicació que exercim en la cultura, per ens uneix una trajectria compromesa amb la cultura, en la creena que és el bé social més important", ha explicat.

Panyella ha assegurat que la voluntat del grup és contribuir a la cultura des de la responsabilitat que assumeixen i amb tot l'esfor que requereix la creació, construcció i consolidació d'un Conca que treballa "a favor d'un país més ric, més just, més plural i més lliure".

LA DIRECCIÓ DEL NOU CONCA

També ha avanat alguns dels punts que tractar el nou plenari, i han assegurat que recullen les diferents manifestacions que els portaveus de cultura dels grups parlamentaris van expressar en motiu del seu nomenament, així com les recomanacions de la consellera de cultura i intercanvis d'opinió entre els membres entrants.

Segons Panyella, aquests punts se centraran a estudiar "els costos i finanament de la cultura, els desafiaments de futur, la societat plural i canviant, les necessitats d'inclusió, la perspectiva de gnere, les relacions entre el sector públic i privat, la interrelació entre educació i cultura, i el dileg amb la totalitat d'agents implicats", entre d'altres.

La renovació del plenari del Conca es va aprovar al Parlament el passat 10 de juliol, i els elegits per formar part d'aquesta nova junta són els escriptors Jordi Font i Vinyet Panyella; els gestors culturals Salvador Casals, Margarida Troguet i Núria Iceta; el director d'orquestra Edmon Colomer; i la productora de cinema Míriam Porté.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés