Publicat 4/8/2019 11:12:42 +02:00CET

Torrent critica la "inacció dels governs europeus" en matèria de refugiats

Roger Torrent en una visita a un camp de refugiats
@ROGERTORRENT

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha criticat la "inacció dels governs europeus" en matèria de refugiats i ha defensat la moció aprovada per la Cambra catalana per crear corredors humanitaris.

En una entrevista a Rac1 aquest diumenge recollida per Europa Press, Torrent ha explicat que ha visitat diferents camps de refugiats a Grècia i ha opinat que els migrants viuen en condicions "deplorables i sense expectatives".

Ha recordat que la Generalitat "té les competències limitades", que el Parlament ha proposat la creació de vies segures i corredors humanitaris perquè els refugiats puguin arribar als diferents països d'Europa, i ha destacat que la societat catalana vol i pot acollir-los.

11-S

Torrent ha assegurat que acudirà a la manifestació de la Diada de l'11 de setembre, en ser preguntat per la seva assistència: "Ho faig sempre i ho continuaré fent com a ciutadà i com a president del Parlament".

A més, ha augurat que la convocatòria serà un èxit "més enllà del debat" i ha opinat que l'11-S és un dia per demostrar plantejaments comuns i treballar conjuntament.