Publicat 19/2/2019 19:52:58 +01:00CET

Torrent crida a no blanquejar ni naturalitzar l'extrema dreta: "Cal combatre-la"

Torrent: Cal combatre l'extrema dreta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida aquest dimarts a frenar els postulats contraris a la immigració i a la diversitat que pregonen algunes formacions: "A l'extrema dreta no la podem blanquejar ni naturalitzar, cal combatre-la amb més democrcia".

Ho ha dit en el discurs de clausura de l'entrega del Premi Solidaritat 2018 que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), i que en aquesta ocasió ha reconegut a l'entitat Espai de l'Immigrant i a la revista 'Masala' en la menció especial dels mitjans de comunicació.

"No podem cedir, i menys ara que en tota Europa i el món, concretament també a l'Estat espanyol, estan agafant fora les corrents polítics d'extrema dreta. D'una dreta ferotge que posa en qüestió tots els avanos i lluites socials que hem aconseguit", ha advertit.

Torrent ha reclamat al Govern central que, "si no es vol involucrar en el rescat de vides", permeti almenys salpar el vaixell 'Open Arms' de l'ONG homnima cap al Mediterrani, i ha exigit també estendre el dret a la sanitat universal.

"Ha d'estar garantida per tothom i ser plenament vigent", per la qual cosa ha criticat que els immigrants que han arribat per reagrupació familiar no se'ls reconeix aquest dret.

ELS PREMIATS

L'IDHC ha guardonat a L'Espai de l'Immigrant, del barri del Raval de Barcelona, que va néixer "com a resposta a l''apartheid' sanitari del decret del Govern espanyol del PP" a la sanitat universal, segons l'entitat que ha estat premiada, que ha reconegut la seva tasca en la comunitat del barri.

A la revista 'Masala' ha estat premiada per considerar-la un mitj de proximitat i militant "imprescindible per conixer la realitat de la Ciutat Vella", el districte histric de Barcelona caracteritzat per la seva multiculturalitat i la situació socioeconmica.