Publicat 27/1/2020 15:27:40 +01:00CET

Torrent constata que Torra ja no és diputat: "Avui no podem comptabilitzar els seus vots"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple del Parlament, 27 de gener del 2020.
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha constatat aquest dilluns al començament del ple que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat de ser diputat: "Avui no podem comptabilitzar els seus vots" i ha afegit que treballaran per revertir la situació.

Ho ha anunciat després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, hagi ordenat als serveis jurídics engegar els tràmits per retirar l'acte de diputat a Torra.

Muro sosté en l'escrit que ha enviat a la Mesa que la situació de Torra ha canviat després que el Tribunal Suprem (TS) no suspengués la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) .

La Mesa del Parlament s'ha reunit després i ha descartat votar una proposta de JxCat que demanava rebutjar aquestes instruccions de Muro, i ha assumit que Torra ha deixat de ser diputat.

ERC ha demanat acceptar la suspensió de Torra per garantir les votacions al Parlament, alhora que ha apostat per "lluitar per revertir-ho", segons el president dels republicans a la cambra, Sergi Sabrià.