Publicat 30/6/2020 19:13:45 +02:00CET

Torrent confia que el PSOE compleixi "els seus compromisos" i es reprengui la taula de diàleg

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ofereix declaracions als mitjans de comunicació després de la seva reunió amb el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 30 de juny de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha confiat aquest dimarts en què el PSOE complirà "els seus compromisos" i es reprendrà la taula de diàleg entre Govern i Generalitat per cercar una resolució al conflicte a Catalunya.

En declaracions als mitjans després de visitar al Sindicat de Manteros, ha expressat la seva convicció que, "si el PSOE és conscient del que es juga polític, farà cas als compromisos, els complirà i es reunirà la taula de diàleg".

"Estem convençuts d'això perquè tots ens juguem molt", ha defensat, i ha advertit que el conflicte a Catalunya no desapareixerà, malgrat que ara mateix el focus estigui centrat en la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques i socials.

Així mateix, Torrent ha avisat el Govern de Pedro Sánchez que ERC ja ha deixat clar que la represa de la taula de diàleg és "imprescindible per parlar de la governabilitat de l'Estat", i ha afirmat que correspon als dos governs posar una data per convocar la reunió.

En la seva visita al Sindicat de Manters a Barcelona, el president de la Cambra catalana ha cridat a "desestigmatizar la immigració" amb projectes com aquest, que, al seu parer, ajuden a construir comunitat.

Ha ressaltat les accions de "solidaritat" que ha fet el col·lectiu de manters durant la pandèmia, els ha agraït la seva tasca, i ha destacat la iniciativa d'ERC per crear una comissió d'estudi en el Parlament sobre el racisme institucional.

Un dels membres del Sindicat de Manteros Aziz Faye ha agraït la visita de Torrent, ja que creu que és un reconeixement al treball del col·lectiu durant la pandèmia i ha explicat que el seu objectiu és "participar en el desenvolupament d'aquest país".

Contador