Publicat 12/2/2019 12:16:01 +01:00CET

Torrent avisa que no es rendiran: "S'ha d'abordar amb democràcia, no amb Codi Penal"

Roger Torrent
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat aquest dimarts davant del Tribunal Suprem que no deixaran de defensar la seva posició independentista, que ha qualificat de "conflicte polític" que ha de ser abordat "amb democrcia i política" i no amb el Codi Penal.

"Tothom ha de saber que no ens cansarem, no ens rendirem, no abandonarem les nostres conviccions democrtiques, legítimes, pacífiques i majoritries a Catalunya", ha advertit des de Madrid, on ha acudit en suport als acusats en el judici del procés.

El president del Parlament ha dit sentir "dolor" per veure els presos sobiranistes al banc dels acusats per "posar en mans dels catalans el seu futur". "Per posar urnes, un referndum, per practicar la democrcia", ha censurat.

No obstant aix, ha avanat que també es veur en el judici "dignitat". "Veurem dignitat democrtica", ha celebrat i ha avisat que "cap estat democrtic aguanta" que "dotze homes pacífics, de pau, demcrates, hagin de seure al banc dels acusats per haver posat urnes".

Per fer front a aquesta "vergonya" s'ha adreat "al conjunt dels demcrates espanyols" i ha preguntat "fins on s'aguantar" amb l'únic objectiu d'"impedir que els catalans" decideixin el seu futur.