Publicat 30/9/2019 11:30:00 +02:00CET

Torrent assegura que la sentència de l'1-O posarà "davant del mirall" tots els partits

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, crida a l'ordre l'hemicicle durant el debat sobre política general al Parlament de Catalunya, Barcelona, 25 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Troba "estrambòtiques" les filtracions de la investigació als CDR detinguts

BARCELONA, 30 set. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dilluns que la sentència del judici per l'1-O posarà tots els partits "davant del mirall", i ha considerat que s'equivoquen aquelles formacions que consideren que la sentència no els interpel·la.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, ha afirmat que la resposta institucional a la sentència ha d'anar en la direcció d'"enfortir institucions i majories".

Per al president del Parlament, a Catalunya existeixen tres majories: un 48% que és independentista, un 60% que és sobiranista i un 80% que està contra la repressió de drets, i ha dit que la resposta "no ha d'apel·lar el 48%, tampoc només el 60%, sinó que ha d'apel·lar el 80%".

Torrent ha insistit en la seva proposta d'un govern de concentració com la millor manera d'enfortir les institucions.

Preguntat per una eventual desobediència institucional, ha dit que la solució a la situació catalana serà multilateral, i ha considerat que "si en el marc d'aquesta voluntat d'arribar a un escenari de diàleg, s'han de produir accions que no comptin amb el consentiment del Govern, passaran", i ho ha exemplificat amb l'1-O.

CDR

Respecte a l'operació policial que va acabar amb l'arrest de set CDR, ha dit que "massa vegades operacions de l'Audiència Nacional han quedat en res", i ha considerat que s'ha vulnerat la presumpció d'innocència dels arrestats.

Ha dubtat que una compareixença del president Quim Torra "per unes filtracions del tot estrambòtiques, que no tenen per ara gaire sentit" sigui la millor manera de prestigiar les institucions.

Preguntat per l'últim ple al Parlament, ha dit que aplica el reglament a tots els grups per igual, i ha subratllat que aquests darrers mesos ha faltat "empatia, una mica posar-se a la pell de l'altre" per part dels diputats.