Publicat 24/10/2019 11:04:11 +02:00CET

Torrent adverteix més de 100 diputats europeus que la sentència "criminalitza" drets fonamentals

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat una carta a més de 100 diputats, presidents de parlaments i organismes internacionals per avisar-los que la sentència del Tribunal Suprem per l'1-O estableix un precedent molt preocupant en la Unió Europea perquè "criminalitza" els exercicis de drets fonamentals.

Torrent ha afirmat en la missiva que ha consultat Europa Press que la sentència ha generat commoció en la societat catalana, i ha destacat que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha estat condemnada "per haver defensat que al Parlament s'ha de poder parlar de tot".

El president de la Cambra catalana ha assegurat que el Tribunal Suprem "ha retorçat el Codi Penal per condemnar els líders socials i polítics i atribuir-los un delicte que requereix l'ús de la força, una circumstància que mai no s'ha donat", i ha remarcat les mobilitzacions pacífiques de l'1-O.

Amb tot, Torrent ha emplaçat els seus interlocutors al fet que continuïn atents als esdeveniments que puguin tenir lloc a Catalunya, i els ha demanat que donin suport a iniciatives adreçades "a resoldre per vies polítiques, democràtiques i pacífiques" el conflicte polític del país.

"Garantir que en la Unió Europea es respectin els drets i les llibertats fonamentals és responsabilitat compartida de tots els ciutadans europeus", ha afegit el president del Parlament.