Actualitzat 11/1/2019 10:11:46 +00:00 CET

Torra viatjarà aquest diumenge als EUA per fer una conferència a l'Institut Luther King

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press

També visitarà empreses a Silicon Valley amb la consellera Chacón

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Quim Torra, viatjarà aquest diumenge als Estats Units per fer una conferència convidat pel director fundador del The Martin Luther King Jr. Research and Education Institute, Clayborne Carson, ha informat el Govern català en un comunicat.

La conferència serà el dilluns 14 a les 15.30 hores (00.30 hores a Espanya) amb el títol 'Drets civils i autodeterminació: una perspectiva catalana', on explicarà el seu projecte polític per a Catalunya.

L'acte se celebrarà a l'Stanford Humanities Center de la Universitat d'Stanford (Califòrnia) i el president català es dirigirà a la comunitat universitària.

El professor Carson dirigeix des del 1985 el King Papers Project, un encàrrec de la vídua de Luther King, Coretta Scott King, de publicar en 14 volums els documents i papers de l'activista.

Es tracta d'una col·lecció que inclou la correspondència, els discursos, els sermons, les publicacions i els manuscrits de l'activista més destacats i mai publicats.

SILICON VALLEY

Torra també es desplaçarà a Silicon Valley amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, la delegada del Govern als Estats Units, Victòria Alsina, i el conseller delegat d'Acció, Joan Romero, per visitar empreses establertes en aquesta regió.

El Govern català també assegura que Torra tindrà "reunions polítiques" a Idaho i Washington.

Serà el segon viatge de Torra a l'estranger aquest 2019, després que aquest divendres visiti a Waterloo (Bèlgica) l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.