Publicat 31/1/2019 18:13:39 +01:00CET

Torra traspassar aquest dilluns a Armengol la presidncia de l'Euroregió Pirineus Mediterrnia

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una foto d'arxiu
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, lliurar aquest dilluns el relleu de la presidncia rotatria de l'Euroregió Pirineus Mediterrnia a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

En un comunicat, la Generalitat ha explicat que l'acte se celebrar a les 9.00 hores al Palau de Pedralbes i també hi assistiran el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, i la presidenta de la regió francesa d'Occitnia, Carole Delga.

A més del trasps de la presidncia d'aquest organisme, es presentar el balan de la presidncia catalana i les perspectives de futur de l'Euroregió Pirineus Mediterrnia, i posteriorment Torra, Armengol i Delga compareixeran conjuntament davant dels mitjans.

L'Euroregió Pirineus Mediterrnia és un projecte de cooperació territorial que va néixer el 2004 i el formen el Govern de les Illes Balears, la Regió d'Occitnia i la Generalitat.

FRUM CATALUNYA MEDITERRNIA

El mateix dilluns també se celebrar el Frum Catalunya Mediterrnia, que organitza la Generalitat i reuneix prop de 300 actors per "marcar l'estratgia mediterrnia a Europa, basada en la cooperació entre les ribes nord i sud, i en una voluntat inclusiva i cohesionadora".

Les activitats d'aquest frum es faran al Palau de Pedralbes entre el dilluns i el dimarts, i comenaran amb el seminari internacional 'El futuro de la región mediterránea post 2020: integrando para el desarrollo sostenible y la cohesión', en el qual participaran Delga, Armengol, Bosch i el governador de la regió de Grcia Occidental, Apostolos Katsifaras.

A més, aquest diumenge a les 19.30 hores Torra i Delga signaran al Palau de la Generalitat un conveni de cooperació transfronterera entre el Govern i la Regió d'Occitnia, que permetr que tots dos executius treballin conjuntament per promoure els interessos dels dos territoris en mbits com el transport, l'ensenyament, la mobilitat laboral, la llengua i l'ajuda a les persones refugiades.