Publicat 23/2/2020 16:14:35 +01:00CET

Torra sobre el Tech Spirit Barcelona: "Quan el país necessita que tots hi siguin, tots hi són"

Les autoritats brinden "per una setmana màgica" amb els organitzadors

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat l'unitat amb la qual institucions i empreses del sector digital han treballat per fer possible el Tech Spirit Barcelona en substitució del Four Years From Now (4YFN), després de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC): "Quan el país necessita que tots hi siguin, tots hi són".

"Revolucionaris i revolucionaris digitals, emprenedors d'aquest país: moltes gràcies per tornar a ser aquí", ha dit Torra en un discurs durant el Mobile Networking Lunch al Mercat de la Boqueria a Barcelona, acte inaugural del Tech Spirit al qual també hi han assistit la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

Torra ha subratllat la solidesa del front institucional i empresarial que han fet possible aquest esdeveniment, i ha dit que "les mostres d'unitat" que han donat aquests dies són per ell un orgull com a president.

Ha destacat que hagin estat emprenedors i empreses els qui ho hagin impulsat: "Celebro que vagi de baix a dalt, és la clau de tot. Calia que aquesta setmana continués amb més activitats i força que mai".

ESPERIT "D'ANAR CAP A ENDAVANT"

Per Torra, el Barcelona Tech Spirit representa "aquest esperit que és de cultura, de llibertat, de talent, d'anar cap a endavant" de la ciutat, i que encarnen espais com la Boqueria o com el Liceu, també a la Rambla --que després de cremar-se va aconseguir tornar a fer de Catalunya cabdal operística internacional, ha dit--.

"No és en va que per tercer any consecutiu el 'Financial Times' designi Catalunya com la regió del sud d'Europa amb més interès per invertir, ni que per novè any consecutiu Catalunya torni a augmentar les seves exportacions", ha destacat.

Ha recordat que les TIC aporten 15.000 milions d'euros al PIB català, i que a Catalunya més de 115.000 persones treballen en aquest sector, dades que "demostren la potència del sector tecnològic català".

S'ha mostrat segur que la xifra d'assistents a la Barcelona Tech Spirit, que acabarà el dijous 27 de febrer, superarà les previsions dels organitzadors, que esperen uns 5.000 visitants: "Us desitjo que aquesta setmana estigui plena d'èxits i oportunitats".

En acabar els discursos, les autoritats assistents han brindat amb el president de Barcelona Tech City, Miquel Vicente, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Carlos Grau, qui ha exclamat: "Per una setmana màgica!".