Publicat 18/11/2019 12:06:02 +01:00CET

Torra: "Sí vaig desobeir. Era impossible complir una ordre il·legal"

El president de la Generalitat, Quim Torra, al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha estat citat per declarar per no retirar símbols independentistes del Palau de la Generalitat, Barcelona /Catalunya (Espanya)
Pool

Afirma que la JEC no és un òrgan "superior jeràrquic" per donar-li ordres

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit en el judici per presumpta desobediència, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i quan se li ha preguntat si va incomplir l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar llaços, ha dit: "Sí, la vaig desobeir. Era impossible complir una ordre il·legal".

En la seva declaració com a acusat, en què només ha respost al seu advocat Gonzalo Boye, Torra ha defensat que va complir el seu deure com a president de la Generalitat de defensar "els drets i llibertats dels ciutadans".

Segons el president, la Junta Electoral Central (JEC) "no és un òrgan superior jeràrquic" a ell i no tenia competència per ordenar-li retirar de la Generalitat els llaços i altres símbols.

Torra ha dit que, a més, la Generalitat no patricipava en les eleccions generals del 28 d'abril del 2019, i que, com a president de la Generalitat, en tot cas estava sotmès a les decisions de les juntes electorals provincials.

Torra s'enfronta a una petició de condemna de 20 mesos d'inhabilitació per haver desobeït l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs, la pancarta a favor de la llibertat dels presos i altres símbols dels edificis públics de la Generalitat.