Publicat 8/9/2019 10:45:43 +02:00CET

Torra sobre la seva citació al TSJC: "No anar seria posar de manifest que ens hem de plantar"

El President Quim Torra. Foto d'arxiu
David Zorrakino/Europa Press - Archivo

"Milions de ciutadans tornarem a fer un altre 3 d'octubre com a reacció a la sentència"

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat sobre la seva citació per declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per mantenir llaços grocs en edificis oficials durant la campanya electoral: "No anar seria posar de manifest que ens hem de plantar".

En una entrevista aquest diumenge al Punt Avui recollida per Europa Press, Torra ha defensat que la seva resposta sobre si anirà o no al judici cal entendre-la en el marc de quatre principis: "Democràcia, republicanisme, drets humans, civils i polítics i desobediència i no-violència".

"Qui té el problema és el TSJC i nosaltres hem de saber si respecta la separació de poders", ha afirmat Torra, que no ha aclarit si acudirà o no a la citació el 25 i 26 de setembre, ja que coincidirà amb el Debat de Política General al Parlament.

RESPOSTA A LA SENTÈNCIA

Preguntat per la resposta a la sentència pel procés independentista, ha destacat: "Milions de ciutadans tornarem a fer un altre 3 d'octubre com a reacció a la sentència", i ha afegit que aquesta reacció entra dins de les possibles accions de desobediència.

Ha dit que Catalunya és a punt de tancar una etapa i que la nova que comença serà proactiva i no reactiva, i ha opinat que "hi ha brots d'esperança i el convenciment per part de tots els actors polítics" i que la situació no és molt diferent a la que hi havia moments abans de l'1 d'octubre.

Torra ha reconegut que hi ha discrepàncies dins de l'independentisme fruit de les eleccions dels passats mesos, i s'ha preguntat: Aquesta situació és la que volem per enfrontar-nos a una sentència com la que ens ve? O no ens convé a tots molt més treballar per donar una resposta conjunta des de la majoria independentista que hi ha al Parlament?".

Sobre la possibilitat d'un govern de concentració, el president ha assegurat que li sembla "lògic que succeís" si es marca un horitzó pel dret a l'autodeterminació i aquest govern està més enriquit amb altres personalitats.