Publicat 25/4/2019 19:39:08 +02:00CET

Torra es reunir amb CC.OO. i UGT pel retorn de les pagues extres als funcionaris

El Govern central ha iniciat un procediment sobre el decret que el regula

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunir aquest divendres divendres amb representants de CC.OO. i UGT de Catalunya per abordar la tornada de les pagues extres del 2013 i 2014 i la pujada salarial dels funcionaris de Catalunya.

A la reunió també assistir el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragons; la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dijous.

Per part dels sindicats, participaran Encarna Fernández i Carles Villalante de UGT de Catalunya i Joan Maria Sentís i Diego Martínez de CC.OO. de Catalunya.

La trobada se celebrar al Palau de la Generalitat a partir de les 10.30 hores i est prevista una compareixena dels representants sindicals i Budó quan finalitzi.

Aquesta reunió arriba després que el Govern enviés un requeriment a la Generalitat per obrir un procediment de negociació sobre el decret Llei 3/2019 en relació els articles 1 i 2, que establien el retorn del 10% de la paga extra del 2013 aquest any i els increments salarials del 2,25%.

El Govern ha criticat la "pretensió apuntada" per l'Executiu central de recórrer la norma al Tribunal Constitucional (TC) i ha remarcat que va ser aprovada de manera unnime pel Parlament i ratificada per la Taula General de Negociació dels Empleats Públics de l'Administració.

GOVERN CENTRAL

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va assegurar el dijous en roda de premsa que el retorn de les pagues extres i la pujada salarial estan "garantides" per part de l'Administració de l'Estat.

Batet va explicar que el procediment que s'ha obert és "ordinari, d'informació addicional i dileg", seguint l'article 33.2 de la Llei Orgnica del TC, i que també s'ha aplicat en altres comunitats, com Galícia, Extremadura, Canries i Astúries.

La ministra va indicar que aquests procediments s'acostumen a tancar quan s'arriba a un acord per part de les dues administracions, i va defensar que aquest trmit es duu a terme per dialogar i "evitar un conflicte".