Publicat 10/8/2020 21:37:01 +02:00CET

Torra retreu a Borrell les seves crítiques a Bielorússia quan "va aplaudir i va defensar la violència" l'1-O

El president de la Generalitat, Quim Torra, acudeix a un ple de control al Govern de la Generalitat, marcat principalment per la gestió del COVID-19, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 22 de juliol de 2020.
Pau Venteo - Europa Press

Puigdemont a Borell: "Vostè no té autoritat moral davant un dels règims més cruels a Europa"

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha retret aquest dilluns a l'Alt Representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, que critiqui la repressió de les protestes ciutadanes a Bielorússia quan "va aplaudir i va defensar la violència contra els votants catalans" l'1-O.

En una anotació recollida per Europa Press, Torra ha reaccionat a un tuit en què Borrell urgia a aturar la "violència estatal desproporcionada i inacceptable contra manifestants pacífics a Bielorússia", després de les eleccions presidencials.

"Aquest tuit és correcte. El que fa un exemple perfecte de cinisme menyspreable és el seu autor", ha dit Torra.

CARLES PUIGDEMONT

L'expresident de la Generalitat i president de JxCat, Carles Puigdemont, també s'ha dirigit Borrell en resposta a les mateixes declaracions: "Ho sento molt, senyor Borrell, però vostè, el seu partit i el seu rei han donat suport a la violència extrema contra manifestants pacífics a Catalunya".

"Per tant, vostè no té autoritat moral davant un dels règims més cruels a Europa. Aquesta és la raó per la qual la crisi catalana és un assumpte europeu", ha escrit, en un missatge en anglès en el seu compte de Twitter.