Publicat 3/9/2020 12:25:16 +02:00CET

Torra remodela el Govern substituint Chacón, Buch i Vilallonga

El president de la Generalitat Quim Torra, en el Consell Executiu
RUBEN MORENO/GOVERN

Els substitueixen Ramon Tremosa, Miquel Samper i Àngels Ponsa

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remodelat per sorpresa el Govern aquest dijous i ha substituït els consellers d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el d'Interior, Miquel Buch, i la de Cultura Mariàngela Vilallonga, ha explicat l'Oficina del President en un comunicat.

Segons ha avançat 'La Vanguardia', la decisió ja s'ha comunicat als consellers i el president català pretén afermar el seu executiu amb aquest moviment de cara a una possible inhabilitació.

En substitució de Chacón, Torra ha nomenat l'exdiputat del Parlament Europeu, l'economista Ramon Tremosa; en el lloc de Buch ha situat l'advocat Miquel Samper i al capdavant de la cartera de Cultura preveu col·locar l'exdiputada del Parlament Àngels Ponsa.

El president del Govern ha signat aquest dijous els decrets de nomenament de Tremosa i de Samper, que prendran possessió del càrrec aquest dijous a la tarda a les 18.00 al Palau de la Generalitat.

"Dimarts vinent el president signarà el decret de nomenament d'Àngels Ponsa, que prendrà possessió del càrrec després de la reunió del Consell Executiu", segons exposa l'oficina.

El canvi en el gabinet es produeix després de la disputa entre JxCat i el PDeCAT per les sigles del primer, que ha provocat un seguit de baixes en el partit de David Bonvehí en el qual encara milita Chacón, única integrant que queda del PDeCAT en l'executiu de Torra.

Segons el rotatiu, la decisió de cessar Buch respon al fet que el mateix conseller ha demanat deixar d'encapçalar la cartera.

De la seva banda, Vilallonga, aquest dijous en la inauguració del Fòrum Edita ha expressat: "És un honor inaugurar aquest fòrum com a consellera de Cultura. Vés a saber si serà l'última vegada que ho faig. No se sap encara".

Contador