Actualitzat 15/7/2020 10:36:39 +00:00 CET

Torra recorrerà que el jutge rebutgi limitar les reunions i activitats a l'Hospitalet

El president de la Generalitat, Quim Torra, a Santa Coloma de Queralt (Tarragona)
GOVERN

Demana complir aquestes mesures "perquè són absolutament necessàries per frenar els contagis"

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, presentarà en les properes hores un recurs contra la decisió del titular del Jutjat d'Instrucció 16 de Barcelona, en funcions de guàrdia, de no validar la mesura del Govern de limitar a un màxim de deu persones les reunions o activitats a tres barris de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Segons un comunicat, Torra s'ha reunit amb els serveis jurídics aquest dimecres per valorar la possibilitat de presentar un recurs contra la decisió judicial de limitar les mesures que preveu la resolució del Govern per frenar els brots de covid-19 en aquesta ciutat.

El president preveu presentar el recurs "en les properes hores per fer valer el decret llei que es va aprovar dilluns i que habilita el Govern per impulsar aquestes mesures", també el límit d'aforament en celebracions i reunions als barris de la Torrassa, Florida i Collblanc.

El jutjat barceloní ha ratificat aquest dimecres les recomanacions i restriccions del Govern de limitar la mobilitat i l'activitat social als barris de la Torrassa, Florida Nord, Collblanc i Florida Sud de l'Hospitalet, però ha rebutjat la prohibició de limitar les reunions de més de deu persones perquè afecta "un dret fonamental" i entén que no té cobertura dins de la modificació del decret llei que el Govern va aprovar dilluns.

Després d'aquesta decisió judicial, Torra demana a la ciutadania que compleixi aquestes mesures "perquè són absolutament necessàries per frenar els contagis".

En el mateix sentit, ha fet una crida a tota la ciutadania, institucions i servidors públics de Catalunya a seguir sempre les mesures i decisions que prengui el Govern.

Segons el cap de l'executiu català, la màxima prioritat del seu govern és la salut i la vida de les persones, i no hi pot haver "cap interferència judicial que entorpeixi el combat col·lectiu contra la pandèmia".