Torra reclama una resposta per a l'Open Arms: "És d'una gravetat extrema i ens afecta a tots"

Publicat 14/8/2019 10:40:26CET
Persones rescatades en el mar en el vaixell Open Arms
OPEN ARMS

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sostingut aquest dimecres que el que està passant al Mediterrani aquests dies "és d'una gravetat extrema" i ha demanat una resposta urgent.

"Ens afecta a tots. Cal una resposta humanitària ja!", ha apuntat en una publicació de Twitter recollida per Europa Press, en què alhora ha compartit una publicació de l'ONG Proactiva Open Arms.

A més, ha acompanyat la reclamació amb una cita de la premi Nobel Jody Williams: "Quan la premi Nobel Jody Williams va venir a Catalunya va dir: 'Allà on es vulneren els drets humans d'una persona, es vulneren els drets humans de tots".

Open Arms ha retret --en la publicació que ha compartit Torra-- que estan amb 147 persones a la deriva mentre Europa està de vacances: "Res us exculparà de la vergonya d'haver deixat durant 13 dies 147 persones a la deriva en aquest mar on deus estar de vacances".

I ha recordat que en total són més de 500 nàufrags --sumant els de l'altra embarcació que també ha rescatat persones aquests dies, Ocean Viking-- sense lloc on desembarcar, "i avui arriba temporal", ha advertit l'ONG.

La nit d'aquest dimarts s'ha evacuat de l'Open Arms un nadó que requeria atenció mèdica i la seva família, un total de quatre persones, cap a Lampedusa per mar.