Actualitzat 22/3/2019 12:25:45 +00:00 CET

Torra presentarà un recurs i una querella contra la JEC per "prevaricació"

EUROPA PRESS

Diu que no s'aturarà, amb "totes les conseqüències que hagi d'assumir"

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Quim Torra, presentarà aquest divendres un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) per demanar la suspensió immediata dels seus acords sobre la retirada dels llaços grocs d'edificis públics, i la setmana vinent presentarà una querella "per un presumpte delicte de prevaricació" d'aquest organisme.

En un comunicat, considera que les resolucions de la JEC són "manifestament injustes perquè són arbitràries, com es demostra en la notificació d'aquesta nit, en què exigia al president fer coses que la llei no li permet".

Segons Torra, la JEC veu una greu vulneració de la llei en un cartell però no veu cap irregularitat "en què un partit polític faci campanya des de l'estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant" diversos candidats que es presenten a les eleccions generals i municipals.

Aquest comunicat arriba en el moment en què dos treballadors de la Generalitat han retirat les pancartes amb els llaços de la façana de la Generalitat i després que aquest dijous la JEC obrís un expedient sancionador a Torra per incomplir l'ordre de retirar els llaços dels edificis públics i traslladés el cas a la Fiscalia en apreciar indicis d'un presumpte delicte de desobediència, la qual cosa podria desembocar en una condemna per inhabilitació.

OMPLIR ELS BALCONS DE LLAÇOS

El president ha assegurat que "no s'aturarà en la defensa de la llibertat d'expressió, amb totes les conseqüències que hagi d'assumir" i ha acusat l'Estat de vulnerar els drets civils dels catalans, inclòs el dret d'autodeterminació.

A més, ha cridat i animat la ciutadania a "omplir els balcons de pisos i cases amb estelades i llaços grocs".